vrijdag 4 november 2011

Occupy AMS doorgaan


dus verzet lijkt me nodig om je daarvan te ontdoen!
tussen de tenten

Maar goed WAT DAN WEL?
De meningen zijn zeer verdeeld. Hier komt de mijnes.

Ik opteer voor GRONDRECHT. Recht op een stuk grond. Letterlijk, omdat je een aardebewoner bent. Daarbij hoort dan de verantwoordelijkheid om er zelf voor te zorgen. Dat is even wennen! Omdat die overheid al die verantwoordelijkheden is gaan claimen en wij daar aan gewend zijn geraakt. Occupy-je-eigen-grond.

En ‘Robin-Hood’-tax? Wel volgens mij is dat alleen maar een pleister op het bestaande systeem, evenals de Basel-3-regels, zodat hetzelfde uitzuig-systeem nog langer door kan gaan…

http://rothbard.be/blog/134-de-oorzaken-van-de-kredietcrisis
http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=2005
http://www.deblijebank.nl/index.php/huidige-systeem/exponentieel
http://rothbard.be/artikels/132-fractional-reserve-parking

Voor werkelijke STABIELE veranderING dient het fractioneel bankieren te stoppen. Dit is de geldschepping door BANKEN, die hiermee winstmaken. Rara, wie die betaalt. Voorts levert dit inflatie op. Daar zijn we aan gewend. Maar voor 1900 was de waarde van het geld honderden jaren stabiel, dus voordat het grote handelen met geld begon. Geld als handelsmiddel in plaats van puur ruilmiddel. Dit fractioneel bankieren kan alleen bij gratie van vertrouwen, maar tegenwoordig kan het gerust exploitatie van vertrouwen genoemd worden.

Morgen is er weer assembly om 12.00 en volgende week: 11-13nov een 3-daags kamp. Komt allen langs!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten