vrijdag 4 oktober 2013

ACTIE-MOEHEID

Het weekend van 20-22OKT13 jl. was er een grote demonstratieronde. Ik was elders. Wel een artikel over actievoeren en het principe van VERDEEL-EN-HEERS geschreven.

Dan was er afgelopen zondag 29SEP13 een manifestatie, getiteld: CUFFED for FREEDOM.
Een of andere joker/performer grijpt zijn moment.
Een donkere man deelt handboeien uit
 
HANDS UP!
Mensen boeien, letterlijk en figuurlijk. Dit gaan we doen aan de hand van een groot kunstproject. We gaan zoveel mogelijk mensen aan elkaar handboeien om zo stil te staan bij wat er is gebeurd tijdens de slavernij maar ook stilstaan bij de onderdrukking die nog steeds in de wereld gaande is. Hoe zou het voelen om heeeeel even aan/met elkaar geboeid te zijn letterlijk en figuurlijk? 
Volgens de telling waren er 98. De telling was rommelig, niet begeleid door de presentator. Volgens mij stond ook niet iedereen aan elkaar vast. Naast mij stonden 2 man security. Had ze boeien gegeven maar ze wilden niet aanschakelen. Jammer dan waren het er 100 geweest. Vergeten een foto van ze te nemen...  Heb gehoord dat het de bedoeling is de actie over een tijd te gaan herhalen. Mijn droom is om dan het Paleis op de Dam te omsingelen. Dit is technisch mogelijk, alleen zijn er dan wel meerdere duizenden deelnemers nodig. Hopeluk worden er in de tussentijd meer mensen geACTIEveerd. Je kan er welhaast op wachten want de crisis wordt steeds een stukje erger, met bijbehorende politieke agenda van vrijheidsberovING.


MIJN BIJDRAGE was een flyer voor de deelnemers en omstanders. Omdat de door Nederland gestimuleerde slavernij officieel, in de massamedia en op scholen nog steeds gedownplayed wordt: qua aard, omvang en opbrengsten.

Zoals op deze blog te zien is, heb ik een tijdje intensief meegedaan met actievoeren. Altijd met de insteek om informatie te verspreiden. Ondertussen teksten uitgewerkt ende opgenomen. Zie: http://www.demostratie2.blogspot.nl/

Ikzelf heb last van actiemoeheid. Zoveel gedaan, schijnbaar weinig resultaat. Toch rommelt het door. Moge dit verslag hier inspiratie en kennis bieden om zelf actiever te worden. Op een constructieve manier.

Op straat gespot:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten