zondag 26 mei 2013

March against Monsanto 25MEI13

GENTECH-soya = soya die zodanig genetisch veranderd is dat deze niet dood gaat van het gif dat erop gespoten wordt.
Wel gentech kan ook anders (hoewel het ook daarbij maar de vraag is of het nodig is!), maar dit is wat Monsanto ervan maakt. EN andere bedrijven. Tevens produceren de gewassen geen zaad, zodat er telkens nieuw zaad gekocht moet worden. Goed voor de economie... Maar niet gezond, anti-biologisch zou je kunnen stellen. Het VERZET ertegen is ook al een hele tijd bezig. Begint nu grotere vormen aan te nemen, EEN WERELDWIJD PROTEST.

Politici krijgen misinformatie en indrukwekkende rapporten toegespeeld vanuit de industrie zelf en ingehuurde 'wetenschappers'. In de VS hoeft het niet eens op het label te staan als het om genetisch gemanipuleerd voedselbestanddelen gaat...
 
 
 
Wat maakt Monsanto zo gehaat?  
voor nieuwkomers, maar ook om het eens goed op een rijtje te zien!
We dienen ons te WAPENEN MET KENNIS. Dat vraagt dus om eigen onderzoek. Zelf denken, zelf voelen en de wilskracht sterken. Informatie tot je nemen uit meerdere bronnen (zo kan ook gezien worden hoe misinformatie gespeeld wordt). Het geweten (re-)activeren. Nijmegen was de eerste stad die zich officieel gentechvrij verklaarde. Verdere uitleg daarover: http://gentechvrijvoedsel.nl/wp-content/uploads/2011/07/ReactieLucRU.pdf
En hier nog een reeks achtergrondartikelen.
Hoe meer je ervan weet, hoe zieker het blijkt. Dit inzicht kan dienen als SYSTEEMBREKER omdat dit verhaal ook de corruptie van de politiek weergeeft, de cooperatie van media en uiteindelijk het achterhaalde geloof in externe autoriteit (het navolgen van anderen).

HET PROTEST IS OP GANG! Hele goeie demo, ca 5000 mensen totaal (veel mededemostranten blijven niet van begin tot eind) volgens mijn schatting. Zeer gemelleerd gezelschap, goeie sfeer.


JoOo, eerste spreker was H.P., beter bekend als Hans Plomp. Helaas was het achteraan lastig te horen, vanwege geringe versterkinhg vd installatie. Ik verstond wel de "verkrachting van de godin", wat m.i. ook een waardevolle manier is om de materie te bekijken. De op tilt (vroeger was het nog op hol) geslagen patriarchale (mannelijke) domminantie, ontaardend in exploitatie van mens en aarde. Met o.a. een verslaving aan winst maken en marktaandeel (een machtstrip voortkomend uit een poging tot conpensatie van een machtsvacuum juist door de ontkenning van een heel deel van het spectrum van natuurlukke emoties). 
daar ligt ie dan, de vuile handschoen
Het simpelste bord
Een van de vele illegale borden (houten stok is officieel verboden...)
Loesje ook weer actief! Komt goed binnen.
DUIDELIJK?!
Daar is de MONSANTO-man
Het is maar dat je het weet. Het illustere "Agent Orange", je weet wel: gebruikt in Vietnam en omstreken is ook van Monsanto. Veelbelovend!
He cares!
Nieuwe mode: demostrerende bomen

Bijen worden ook grootschalig vermoord. Door monocultuur en de ladingen gif die erbijhoren (OOK verkocht door Monsanto dus!). Er zijn kweekbijen. Deze gaan (dankzij antibiotica) 1 seizoentje mee ipv een jarenlang leven wat bijen normaal genieten.

De BOODSCHAP is in essentie vrij simpel en zeer serieus.  
Met dank voor het geduld van deze man die moest wachten totdat de camera meewerkte.
Het gaat over het stoppen van dit gentechgebeuren, voordat het alles overneemt want die dreiging is er. Niet alleen door wetgeving maar ook door gentechbesmetting.
...anders groeit het straks boven ons hoofd, sta je tegen de muur!
...anders zijn we straks allemal de banaan?!
JoOo, het is maar een pose!

sommigen gaan een stap verder
anderen een stapje terug
of een stap tever...
    
Marijke van Helwegen ook van de partij, gewoon gezellig

bijtankende mannen

sommigen extra creatief
anderen zijn iets minder subtiel
 
 
 
 

is het nu duidelijk?!
 
 
geborduurd doek!
Estelle Gullit met een bloemetje
  
Btje ginnegappen. Ik hoop wel dat die ananas biologisch ist.
BLESSINGS! Geef ons die oranje middelvingert

Precies de perfecte gezichtsuitdrukking
Howdie, MILF-alert!
 
 
 
 een huilende baby, was heel spontaan. Normale reactie lijkt me. Ook een aantal slapende babies gespot.


 

de indianen zijn er ook!
 kids paraat!
 
 demo-familie
Sjips, tekst past er niet op. Maar de meeste massamensen kunnen het ook nog niet bevatten...
en andere revolutionairen geven acte de presence
STOP GMO, wat is er mis met de natuur?
Wat er aan de hand is is een arrogant geloof in technologische superioriteit. Met een afgewende blik van de effecten. Schadelijk gevolgen worden ook weer zo mogelijk bestreden ipv naar de oorzaken te kijken. Dit is zeer symptomatisch voor dit hele verhaal.
weer van de freetpartij, wel begrepen dat Heinz vd ketchup gentechvrij is. Alleen wordt een groot deel van het vee in de vee-industrie gevoerd met gentechvoer...
"ik hoop dat het duidelijk is"
INGEZONDEN BORD

daar is het demomens met de bril weer...
deze man heeft het prima begrepen
 

Terug van een lange reis. Hij heeft er veerstand van

Geen opmerkingen:

Een reactie posten