maandag 24 juni 2013

kleintje Keti Koti

``SLAVERNIJ, meer dan een zwarte pagina: in de Gouden Eeuw was het de rode draad``.

Vorig jaar was ik paraat samen met Mark en vele meer aanspreekbare mensen. Ditmaal een EIGEN ARTIKEL geproduceerd. Voor die gewenste kennisverdieping.

1JUN13
``Keti Koti-maand opent met indrukwekkende kranslegging``
HELAAS was ik hier niet van de partij. Heb het idee dat dit officiele event gehyped is. Geen andere verslaggeving in de pers, behalve de eigen site van Amsterdam museum en AT5.met een kort nietszeggend filmpje, letterlijk zonder geluid. Was er meer dan 1 band?, het lijkt er niet op. Was er veel publiek?: het staat niet op de schaarse foto´s. Het weggemoffelde officiele filmpje uiteindelijk gevonden, professioneel gemonteerd maar daar is het dan ook wel mee gezegd. Hoewel het inderdaad nog niet zo lang gelee is (``de oma van m´n oma`` zegt de burgermeester).

16JUN13
buurtfestival Keti Koti Pijp
de AANKONDIGING. Toch maar underground: officieel illegaal op een lantaarnpaal. Want in de officiele massamedia is er amper plaats voor: daarin worden mainstream alleen de grote events gelist. 
lees de kleine lettertjes
een bescheiden podium
merchandise!
een engeltje
ditmaal aardige tekst van Rolfje
een eigen bijdrage
  
And of course the Brassband


23JUN13: KASTANJEPLEIN
Zelfde wegmoffelverhaal. Kwam dit event tegen in een overzichtlijst van het NiNsee (alleen die naam al) met een verkeerde datum. Deze lijst staat niet meer online.
het liep langzaam vol
U staat er zeker goedgekleurd op
 
Ahaha daar benne de blazers. Het werd een mini Bigi Spikri
aan de overkant werd gewoon gevoetbald
 
 hopeluk zullen we dadergedrag en slachtoffergedrag beter duiden en beter alleen nog samenwerken op basis van vrijwilligheid.
Toch wel een apart beeld... De eerste kransen. Bij het 2e gebed ben ik afgetaaid. Een vriend vertelde mij dat ie niet snapte dat mensen zo in die religie plakken terwijl ze geen slaaf meer willen zijn. Ik denk dat die religie houvast bood en daarom in de identiteit ingebakken zit. Het Surinaamse volkslied begint met: `God zij met ons`...
ook gespot
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten